Lägenhetsbyte

Lägenhetsbyte

Lägenhetsbyte

Önskar du byta din lägenhet gör du så här:

Vi använder oss av en tjänst som heter bytesansökan.se. Där loggar du in och följer instruktionerna som presenteras. Våra handläggningstider är mellan 5-7 veckor. Över sommar och julhelger sker ingen handläggning.

Logga in på: https://mofab.bytesansokan.se.

För att få byta en hyresrätt mot en annan hyresrätt behöver du tillstånd från hyresvärden, eller från hyresnämnden. Både du som hyresgäst och den du vill byta lägenhet med behöver också som huvudregel ha bott i lägenheten i 1 år för att hyresvärden ska godkänna bytet. Vi godkänner inte byte av en hyresrätt mot bostadsrätt eller villa. Vår policy gällande inkomstkrav är att du måste visa att du har en stadigvarande inkomst där en tredjedel av bruttolönen inte får understiga en månadshyra.

Sälja eller köpa hyreskontrakt är ett brott

Det är ett brott att sälja eller köpa ett hyreskontrakt, till exempel att ta betalt för sin hyresrätt i samband med ett lägenhetsbyte. Det är också förbjudet att betala en hyresgäst, svartmäklare eller annan person för att få ett hyreskontrakt. Straffet för att sälja eller köpa ett hyreskontrakt är böter eller fängelse upp till 4 år.

Du måste anmäla folkbokföringsadress

Du ska vara folkbokförd där du bor. Sedan den 1 juli 2018 är det ett brott att lämna felaktiga uppgifter eller att inte anmäla ändrade folkbokföringsuppgifter till Skatteverket när man flyttar. Straffet är böter eller fängelse.

Jämför

Fyll i ditt sökord